onsdag, april 02, 2008

Joie du vivre!


Jag är så sjukt glad idag! Dagen började med att jag gick upp, om än stendöd o knappt kunde öppna ögonen, och det första jag gjorde var att börja sjunga! Marie Picassos "Good thing". Den låten får en att må så himla bra.

Sedan drog jag till Lund med Tess och var en av dem som höll i "Studenternas dag" på SOL. Det var också kul. Sedan var det dags för föreläsning. Duktig som jag är, gick jag dit en timme tidigare och köpte kompendiet och tänkte att jag skulle läsa artikeln till dagens föreläsning. Så precis när jag börjat läsa kommer jag på att vi skulle börja en timme tidigare idag. Doh! Skyndar till föreläsningssalen en kvart försenad och där hänger en lapp på dörren att vi ska vara i en sal nere i källaren. Springer ner. Dörren till föreläsningssalen står öppen och mina skor hörs "klick-klack-klick-klack". Ställer mig i dörren med min svintunga väska och dunjacka (why, oh why?). Blicken börjar desperat irra efter en ledig stol, ser ingen. PANIK. Alla tittar på mig, känns det som. Hittar till slut en ledig stol på andra sidan salen, går framför föreläsaren och hela gruppen. Känns som jag vill dö av skam. Ååh. "There was one chair left, you were lucky" säger föreläsaren högt. Jo, tack... Hatar sånna situationer.

Efter lektionen var allt mycket roligare, dock. :D Kulturanatomen (byggnade där jag läser "The Aesthetics of Popular Culture" heter så) hade en info.-kväll om höstens kurser. Det var så himla kul! Alla lärarna fick presentera sin kurs på max en minut och sedan fick studenter rösta på vilken kurs som verkade roligast. Sedan klädde en av lärarna ut sig till en spågumma med lila sjal och stora svarta solbrillor och tittade in i en spåkula läs: rund klotlampa, haha. Som alla skrattade. Helt klockrent. Därefter bjöds det på smarrig buffé med italiensk och fransk touch och vin. Kan det bli bättre?

Ja! För solen skiner hela tiden, det var regnbåge i Lund idag och det är ljust klockan 8 på kvällen!

ps. Bilden är Banana Split som jag och min brorsa gjorde. Najs, huh?
ps1. Varför har jag aldrig hört Van Morrison tidigare? Går rakt in i hjärat.
ps2. I vår vill jag ha på mig: grå jeans, vitt linne och mintgrön t-shirt samt en massa balla armband och fina vita skor. Min nya grå jacka och min gamla gröna korta jacka. NU!

Massa pussar

1 kommentar:

Anonym sa...

Bananasplit :$ me luv those split up bananas with that silky ice cream and chocolate sauce.